Ook een leuk verjaardagskadootje beleven?

 

 

 

 

Want dat mag je toch wel concluderen na een dagje varen en zwiepen op de waterplassen binnen het natuurgebied de Botshol.

 

Leuk verjaardagskadootje van Double U Pee voor mijn maat Hans van Dommelen, intussen een rasechte Abraham en in zijn vrije tijd een fervent extreem lange duur sporter.  En ja..ik mocht mee.  Het was een uitgestelde trip want een week eerder moesten we de trip afblazen vanwege het dreigende onweer. En onweer en vissen op water in een bootje, gaan nu eenmaal niet echt lekker samen.

 

Onze aankomst doen stofwolken langs de boot opwaaien. De fam. Jansen alom bekend om de ‘eigen’ locatie.  Een flinke school voorns, die zich blijkbaar in een winterrustsituatie bevond werd wreed verstoord door mijn fel gekleurde streamer voor deze dag. De streamer wordt vanzelf nat door de regen die in steeds dikkere vorm en grotere hoeveelheden op onze hoofddeksels neerspat.

 

 

 

Het zou later op de dag droger worden… Als het vandaag op snoeken echt niet wil lukken, dan kunnen we hier nog wel een paar voorntjes prikken, dacht ik zo..

3 personen in 1 boot is wat veel. Dus Double U Pee  en Hans vertrekken in boot 1, met elektromotor en ik volg op geruime afstand tegen de wind in ploeterend  en met pure armkracht. Gelukkig besluit onze gids van de dag, tevens kok, navigator, stimulator en financieel beheerder van de dag  om mij op sleeptouw te nemen en ik ben verbaasd  over  de kracht uit zo’n klein motortje.

 

 

Het wordt voor mij daardoor veel actiever vissen en genieten van deze uitzonderlijke omgeving tussen Amsterdam en Utrecht.  Alleen de laaghangende vliegtuigen op afstand verraden dat we toch wel degelijk in de buurt van een metropool moeten verkeren, want anders waande je je echt in de omgeving van Giethoorn of de Weeribben.

 

 

 

 

 

En als de jarige jet dan ook nog op het mooiste stukje van de tocht een snoek tot een aanbeet weet te verleiden, een aardige dril voor de toeschouwers laat zien en de snoek in het schepnet laat landen, dan vergeet je de wind, de regen, de verkleumde jatten en word je weer warm van zoveel geluk op het gelaat van je vismaat.

 

 

 

Oordeel zelf. Veel snoek is er niet gespot of gevangen die dag, maar er werden wel:

Koeken, soep, heerlijke brabantse bontjes, Croys bier, Unox worsten met brood en appelflappen gegeten en gedronken.  Ik wou dat ik ieder jaar een 50 jarige verjaardag op die manier kon vieren!

 

 

 

 

 

 

Dat je er dan op zo’n dag bij je allerlaatste worp bij de  splitsing van 2 waterlopen  erachter komt dat 2 op drift geslagen bootjes meer krachten ontwikkelen dan je mooiste en fijnste snoeklijn, met een breuk tot gevolg, tjah.. dan neem je dan maar graag voor lief mee in het vakje van herinneringen.

 

DUP en Hans: bedankt voor een prachtig dagje uit!

HfH

(ook benieuwd naar de locatie? Stuur een mailtje (zie contactpagina)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *