Dag 15 Final day – reisdag en thuiskomst

Dag 15 Final day – reisdag en thuiskomst

Het ontbijt ruikt verrukkelijk. Gebakken eieren, gebraden spek, toast, pumpkin pie. We worden nog eenmaal verwend. Families gaan op de foto en het afscheid doet pijn. Who knows when we shall meet again? We weten het niet. Een brok in de keel wordt weggeschraapt. De fishermans friend gaat rond. Er is een stevige bijna familieband met deze mensen opgebouwd. We zullen onze herinneringen bundelen in een collage en die aan de Goorts toesturen.

Dan vertrekken we echt. Heel veel dank en wellicht tot ziens!

De vliegen waarop we de zalmen en forellen vingen staan binnenkort op de fotopagina. De komende tijd zullen we Martin en Onno vrees ik nog menigmaal moeten “lastig vallen”met onze verhalen.

De terugreis gaat via Coombs, waar de laatste dollars voor snuisterijen worden verworven. Om 12.15 uur zijn we via Nanaimo aangekomen bij Duke Point. Van daaruit pakken we de Ferry naar Tsawwassen. Het is een bijna 2 uur durende vaartocht. Onderweg wacht ons de laatste positieve verrassing. We zien bij elkaar 7 orca’s door de golven zwemmen. Jammer dat ze zich maar even laten zien aan de oppervlakte. We moeten het zonder foto’s doen.

Van de haven is het nog 20 minuten rijden. De auto wordt enigszins vervuild afgegeven met nog 48 km rijden in de tank. We checken in, spenderen de laatste pot dollars aan biertjes en burgers en dan stijgt om 20.20 uur de hollands-franse blauwe zwaan haar vleugels uit richting het verre oosten, ons kikkerlandje. We hebben een niet geheel vlekkeloze landing, maar wat doet het er toe als je even later de blije gezichten van je eigen dierbaren naar je ziet lachen.

Het zit erop. Het VVG is weer “home sweet home”!

Quote van de dag

“Lucky, we still have the pictures”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *